Földházi Árpád fotóriporter blogja

Földházi Árpád fotóriporter blogja

Regisztrálja mindenki a fotós kütyüjeit!

2017. október 04. - Földházi Árpád

Rengeteg megrázó történetet hallok kollégáktól, ilyen-olyan lopásokról, sokszor olvashattok ti is facebookon megosztott felhívásokat. Arról nem is beszélve, hogy a használt piac is tele van szélhámosokkal, akik lopott cuccokkal kereskednek.

Mindamellett, hogy rohadtul kell vigyáznunk ezekre a cuccokra, szerencsére akad ezen felül egyéb segítség is, ilyen a Lenstag, ami egy webes adatbázis, amibe be tudjuk regisztrálni szériaszámmal a különböző tartozékainkat (vázat, obit, vakukat, mindent). Az applikációt le lehet tölteni szifonra és androidra egyaránt, ahol csak ki kell keresni a pontos típusszámot, ahol a kezdőbetűk után máris előbukkan, majd kézzel be kell gépelni a szériaszámot, amit egy fotóval meg is kell erősíteni. Ezután tárolja a rendszer.

iphone-3_2x.png

Vásárlásnál ugyancsak segítség lehet, mostmár szerencsére minden adásvételi oldalon eleve csak szériaszámmal lehet hirdetni, hogy kiszűrjük a lopott motyókat.

Szóval hírdessétek az igét, adjátok tovább, hogy használja mindenki!

A bejegyzés trackback címe:

https://foldhaziarpad.blog.hu/api/trackback/id/tr428814446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása